Szűrés
Gyártó
Méret
TOP termékek
Termékajánló
Aktuális videó

Miért minket válasszon?

Kövessen a Facebook-on is!
Fogyasztó-barát

Fogyasztó-barát

Elérhetőség

CÍMÜNK:
H-1113 Bp., Villányi út 46.

Mobil: +36-20-934-2052
Mobil: +36-20-431-7870
E-mail: info@elszivo.com

 

NYITVA TARTÁS:

Hétfő-Péntek 10:00-18:00h

Szombat-Vasárnap ZÁRVA!

Házhozszállítás

Naptár
2024. Július
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás

Páraelszívó típusai

 

Hagyományos páraelszívó

hagyomanyos-paraelszivo

A hagyományos konyhai páraelszívók a legegyszerűbb típusú és a legalacsonyabb árkategóriájú páraelszívók. Elsősorban kis alapterületű konyhákba ajánljunk, ahol fontos szempont a helytakarékosság és a praktikusság. Önálló tűzhelyhez (50-60cm-es) vagy pultba épített főzőlapokhoz ajánljuk! Általában 50-60cem-es méretben kapható, de elérhető 90cm-es szélességben is. A hagyományos páraelszívó nem igényel faliszekrényt, akár önmagában felszerelhető a tűzhely, főzőlap fölé. Általában egy motoros kivitelben lehet kapni a gyakorlatban, de kapható 2 motoros kiszerelésben is.

Szívási kapacitás: 100 és 500 m3 / óra között.

Árkategória: 16.000 és 60.000 Ft között.

Szerelés: a hagyományos páraelszívókat könnyen egyszerűen lehet felszerelni közvetlenül a tűzhely ill. a főzőfelület fölé. Nem igényel faliszekrényt vagy különösebb bonyolult rögzítési eljárást.

Jó tanács! Mielőtt megvenné a készüléket győződjön meg róla, hogy a készülékhez adnak-e gyárilag szénszűrőt, ill. szerezze be a megfelelő szénszűrőt a készülékhez. Ajánlatos legalább 1 évre való mennyiséget beszerezni.

 

 

Kihúzható páraelszívó

kihuzhato-paraelszivo

A kihúzható konyhai páraelszívók a legegyszerűbb típusú páraelszívók amely szekrénybe való beépítést igényel. Elsősorban kis alapterületű konyhákba ajánljunk, ahol fontos szempont a helytakarékosság és a praktikusság. A kihúzható páraelszívók alapanyaga rozsdamentes acél. Jellemzően egy illetve két motoros kihúzható páraelszívókat lehet kapni a gyakorlatban.

Szívási kapacitás: 200 és 600 m3 / óra között.
Árkategória: 19.000 és 160.000 Ft között.
Szerelés: a kihúzható páraelszívókat minden esetben faliszekrénybe kell építeni, az elszívó bekötést légtechnikai szellőző-csőrendszerbe kell csatlakoztatni, ha nem megoldható abban az esetben szénszűrő filtert kell alkalmazni.
Jó tanács! Mielőtt megvenné a készüléket egyeztessen az asztalosával, hogy megfelelő-e a Ön szekrénye a megvásárolandó készülék méretéhez.
További infó: további információ a kihúzható páraelszívókról

 

 

Fali kürtős páraelszívó

kurtos-paraelszivoA fali kürtős páraelszívókat olyan konyhákba ajánljuk, ahol már egy fokkal nagyobb hely áll rendelkezésre, mint egy egészen kicsi konyhában. Fontos szempont, hogy a kürtős páraelszívók nagy kiterjedésű üveg vagy fém kürtővel rendelkeznek, ami nagyobb mennyiségű párát és szagokat is képes elvezetni. Ha sokat szeret főzni, van elég hely a konyhában, vagy fontos a páraelszívó megjelenése és nem a modern formavilágot szereti, hanem a konzervatív vonalakat, akkor Önnek egy kürtős páraelszívót érdemes választania. A kürtős páraelszívók alapanyaga: rozsdamentes acél és hő-edzett üveg.
Szívási kapacitás: 400-500 m3 / óra felett.
Árkategória: 32.000 és 250.000 Ft között.
Szerelés: a kürtős páraelszívókat lehetőség szerint mindig be kell kötni a szellőző-csőrendszerbe. Abban azesetben, ha ez nem megoldható aktív szénszűrőt kell alkalmazni.

 

 

Sarok páraelszívó

sarok-paraelszivoA sarok típusú párelszívókat arra a speciális esetre találták ki, amikor a konyhapult sarkába srégen elforgatva szerelik be a főzőlapot. Ebben az esetben szépen kényelmesen elfér a főzőlap, viszont sarok típusú páraelszívót kell a főzőlap fölé szerelni. A sarok páraelszívók széles kürtővel rendelkeznek, így sok párát és gőzt képesek elszívni. Ami a kivitelüket illeti mind a modern, mind a rusztikus formavilág elérhető, attól függően, hogy melyik illik jobban a konyhába.
Szívási kapacitás: 500-600 m3 / óra felett
Árkategória: 180.000 és 300.000 Ft között
Szerelés: a sarok páraelszívókat is be kell kötni a légtechnikai szellőző-csőrendszerbe. Abban azesetben, ha ez nem megoldható itt is aktív szénszűrőt kell alkalmazni.

 

 

Külső motoros páraelszívó

kulsomotoros-paraelszivo

A külső motoros páraelszívók egyik előnye, hogy a készülék halk üzemmódú. Ennél a típusnál a motor nem közvetlenül a készülékbe van integrálva, hanem egy külön egységként helyezkedik el. Ennek előnye, hogy a páraelszívó kürtőnél csak a levegő áramlását lehet hallani, magát a motorhangot nem. Sokféle külső motorfajta van, a legtöbbet használt típusok, a padlástérbe épített vagy a ház külső falára szerelt egység. Létezik még olyan típus is, amely a tetőre szerelhető, mint egy kéményt. Függetlenül attól, hogy hol helyezkedik el a motor, a vezérlése a páraelszívóban található. Külső motorral kapható: szekrénybe épített páraelszívó, fali kürtős páraelszívó, sziget páraelszívó.
Szívási kapacitás: 850 és 1500 m3 között /egyes motorok esetén 2000 m3/h is lehet/
Árkategória: 160.000,- és 800.000,- Ft között
Szerelés: ennél a típusnál érdemes szakember segítségét kérnünk, mert sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat. Főleg akkor ha, a tetőt is meg kell bontani a kivezetés miatt.
További infó: további információ a külső motoros páraelszívókról

 

 

Sziget páraelszívó

sziget-paraelszivoSziget páraelszívót akkor érdemes választani, ha a konyhapultunk/főzőfelületünk egy szigeten van, vagy nem érintkezik a konyhapult egy oldal fallal sem. Ilyenkor – mivel nem lehet az oldalfalra elszívót felszerelni – a mennyezetről lelógatva szereljük fel a páraelszívót. A sziget páraelszívóknál nagyon fontos, hogy elég kemény és erős legyen a födém ahova a páraelszívó talpát szereljük, nehogy leessen. A sziget elszívóknak 3 különböző fajtáit ismerhetjük: mennyezetre rögzíthető páraelszívó, függesztett csillár páraelszívó, pultba süllyeszthető páraelszívó.
Szívási kapacitás:  400 és 900 m3 között /külső motor esetén 1200 -1500 m3 is lehet/
Árkategória: 160.000,- és 1.200.000,- Ft között
Szerelés: a sziget páraleszívókat direktbe be kell kötni az elszívó hálózatba vagy ha "keringetéses" módban használjuk, akkor szabadon visszaáramlik az elszívó tetején az aktív szénszűrőn át megszűrt levegő.

 

 

Design páraelszívó

design-paraelszivoDesign páraelszívót akkor érdemes választani, ha egyaránt fontos Önnek, hogy az elszívó megjelenése attraktív, vonzó és elegáns legyen. Az egyedi formatervezés mellé magas minőség jár. A Design elszívó a konyha dísze lesz, minden vendégünk meg fogja csodálni és el fogja mesélni az ismerőseinek, hogy milyen páraelszívót látott Önnél. Vigyen minőséget és eleganciát a konyhájába és gyönyörködjön a Design páraelszívójában.
Szívási kapacítás: 400 m3 felett.
Árkategória: 150.000,- Ft-tól akár 6-800.000 Ft -ig
Szerelés: a Design páraleszívók - típustól függően - speciális felszerelést ígényelnek. Csak szakemberrel szereltessen be egy ilyen elszívót.

 

_____________________________________________________________________________________________________________