Szűrés
Gyártó
Méret
TOP termékek
Termékajánló
Aktuális videó

Miért minket válasszon?

Kövessen a Facebook-on is!
Fogyasztó-barát

Fogyasztó-barát

Elérhetőség

CÍMÜNK:
H-1113 Bp., Villányi út 46.

Mobil: +36-20-934-2052
Mobil: +36-20-431-7870
E-mail: info@elszivo.com

 

NYITVA TARTÁS:

Hétfő-Péntek 10:00-18:00h

Szombat-Vasárnap ZÁRVA!

Házhozszállítás

Naptár
2024. Április
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás

Páraelszívók - hasznos információk a légszűrésről

 

2 különböző filter van egy elszívóban:

Az első a zsírszűrő. Ez mindegyik készülékben megtalálható, a légszűrő területén helyezkedik el. A zsírszűrő filter védi a terméket belülről, kiszűrve a komoly zsíros szennyeződéseket a beszívott levegőből. Különböző filterek közül lehet választani:

  • szintetikus anyagból készült filterek (ezeket rendszeresen cserélni kell),
  • alumínium filterek (ezek elmoshatók),
  • alumínium szűrőrácsok (AFG), amik könnyen kivehetők és kézzel elmoshatók bármilyen hétköznapi mosószerrel is. 

 

 A második filter, a szagmentesítő filter, ami csak a szűrős változatokban (ún. keringetett) található meg. Ezek a filterek „átmossák” a beszívott levegőt és csak ezután engedik vissza a légtérbe. A tradicionális megoldás szerint tartalmaz egy müanyag tárolót, ami aktívált karbon (szén) granulátumot tartalmaz. Ez a speciális karbon megköti, magába szívja és feldolgozza a zsíros szennyeződéseket, a nedvességet és a nemkívánatos szagokat. Ezeket, a filtereket rendszeresen minden 3-5 hónapban ajánlott kicserélni, maximum 6 hónapig használható.

 

 

 

 

Már elérhető egyes gyártóknál egy jóval hatékonyabb innovatív szénszűrő: ez a Long Life Filter (Hosszú élettartamú szűrő). Ez a típus kiemelkedő hatékonyságot biztosít a tradicionális verzióval szemben, ennek rendkívül hosszú az élettartama. Nem kell kicserélni, hanem karbantartható (normál mosószeres -vagy mosogatógben való- tisztítás után 100Cº-on sütőben szárítás 10 percig) és visszahelyezhető a páraelszívóba. Amennyiben követi és betartja a fenti néhány előírást, úgy a Long Life Filter garantáltan magas hatékonysági szinten működik, legalább 3 évig.

 

 

 

Professzionális szűrő

 

Az Elica óriási tapasztalata lehetővé tette, hogy elkészítsük azt a zsírszűrőt, ami rendkívül innovatív mind külalakjában, mind a használt anyagok minőségében és a beépített technológiában. A speciális „labirintus” rendszer csapdába ejti a zsíros szennyeződéseket anélkül, hogy befolyásolná az elszívó elegáns és kecses megjelenését. Acélból készül, így a filter könnyen tisztítható anélkül, hogy megsérülne a felülete. Köszönhetően a határozott formáknak és a professzionális megjelenésnek ez a filter a legmodernebb kategóriába emeli termékeket.

 

 

Perimetrikus -azaz kerületi- elszívás

 

A külső kerületi elszívás egy alternatív módja a technológiának. A termék funkciója az, hogy a légáramlatot a középső területről az elszívó külső kerületére vezeti. Ez a technológia nemcsak a motorműködést teszi könnyebbé, hanem csökkenti az energia felhasználást és a zajt is. Ez a megoldás eltérő vizuális látványt is biztosít és ezt kihasználva az Elica egy még gyönyörűbb modellt alkotott. Az acél és az üveg használata sokkal jobb megvilágítást biztosít a főzési területre, és tökéletesen elfedi a zsírszűrő filtert is. Így tökéletesen megkönnyíti a tisztítását és a működését is a terméknek.

 

 

EDS3

 

Nos van még valami, ami miatt soha többé nem kell aggódnia: lehetővé téve a gyönyörű design mellett a zajmentes működést is, az Elica megalkotta a legújabb zajszűrő technológiát az Elica Deep Silence (Elica Teljes Csend) EDS3 rendszert. Ez azt jelenti, hogy alacsonyabb fokozatnál az elszívó szinte hangtalanul működik! A különbséget a hangszigetelés jelenti, amit az új EDS3 rendszer biztosít. Olyan, mintha egy nyüzsgő irodai környezet után egy könyvtárba kerülnénk, ahol 2 ember halkan beszélget egymással. Ez a figyelemreméltó csökkentés az otthoni zaj-környezetszennyezésben, egy új lehetőséget nyit meg mind az elszívók, mind a konyhák világában. Normál használat alatt az Elica Deep Silence 35% zajcsökkenést biztosít, összehasonlítva a hagyományos elszívókhoz képest. Az Elica Chrome EDSHorizonte EDSTender EDS és Space EDS készülékek is ezzel a technológiával vannak ellátva.