Szűrés
Gyártó
Méret
TOP termékek
Termékajánló
Aktuális videó

Miért minket válasszon?

Kövessen a Facebook-on is!
Fogyasztó-barát

Fogyasztó-barát

Elérhetőség

CÍMÜNK:
H-1113 Bp., Villányi út 46.

Mobil: +36-20-934-2052
Mobil: +36-20-431-7870
E-mail: info@elszivo.com

 

NYITVA TARTÁS:

Hétfő-Péntek 10:00-18:00h

Szombat-Vasárnap ZÁRVA!

Házhozszállítás

Naptár
2024. Április
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás

Konyhai páraelszívók tisztítása

 

 

A konyhai páraelszívók folyamatos hőnek, párának és zsírszennyeződésnek vannak kitéve. Egy páraelszívó készüléket nemcsak addig kell használni amíg működik és elszívja a párát illetve a főzési szagokat, hanem rendszeresen meg kell tisztítani a szennyeződésektől.

 

Alapvetően a következő tisztítási folyamatok vannak:

 

Külső - belső mechanikus tisztítás:

Ez a szokásos konyhai tisztítást foglalja magába, amit 1-2 havonta el kell végezni. Fogjunk egy zsíroldós mosogatószert és tisztítsuk meg a páraelszívót a külső szennyeződésektől, zsírfoltoktól. Mivel a legtöbb páraelszívó rozsdamentes acélból készült így figyeljünk oda, hogy olyan tisztítószert használjunk, ami nem karcolja össze a fémfelületet. Alkoholt tartalmazó tisztítószer használatát kerüljük! Kimondottan erre a célra készült tisztító kendőt, tisztítószert, speciális tisztítószerrel átitatott kendőt üzletünkben is be tudja szerezni, vagy webáruházunkban megrendelhetőek a speciális tisztítószerek és tisztítókendők.

 

Zsírszűrő tisztítása, cseréje:

A zsírszűrő az az ezüstös szita jellegű fémlap ami az elszívó alján, illetve belül a motor előtt található. Ez fogja fel a zsírszennyeződések nagy részét. Ajánlott 2-3 havonta, mindennapos használat esetén havonta kitakarítani (vagy amikor a filter telítődésjelző rendszere - ha a megvásárolt modell rendelkezik ilyennel - jelzi, hogy szükség van rá). Az alumínium zsírszűrőket forró folyóvízben zsíroldó mosogatószerrel tisztára tudjuk mosni. Legtöbb típus mosogatógépben is elmosható (a mosogatógépben való tisztítása a zsírszűrő elszíneződését okozhatja, de ez nem változtatja a hatékonyságát).

 

Szénszűrő cseréje:

Azoknál a páraelszívóknál amelyek nincsenek kivezetve a szabadba, illetve bekötve a szellőző csőrendszerbe hanem keringetett módban használjuk, a zsírszűrőre egy puha sötét anyagot tesznek, amely magába nyeli a főzési szagokat. Ez az aktív szénszűrő. A szagszűrő aktív szenet (karbont) tartalmaz, amely megköti a levegő szennyeződéseit, nemkívánatos illat- és szaganyagokat. Az aktív szénszűrőt általában műanyag borítású dobozba teszik, (amely lehet kerek vagy négyszög alakú) de kapható méretre vágható változat is. A szénszűrő filtert - főzési szokástól függően - 1 éven belül ajánlott 2-3 alkalommal kicserélni! A gyártók javaslatai szerint 3-5 maximum 6 havonta cserélni kell. Érdemes előre 1 évre való készletet megvásárolni, így mindig kéznél van. Egyes készülékekhez kapható Long Life filter azaz hosszú élettartamú szénszűrő. Ezeket csak 3 évente kell cserélni, abban az esetben, hogyha betartják a gyártó által javasolt karbantartást. Ezek a szénszűrők úgy lettek megtervezve, hogy regenerálhatóak. /bővebben/

 

 

 

 

FIGYELEM! Az elszívó tisztán tartására, valamint a filterek cseréjére vonatkozó előírások be nem tartása tűzveszélyt okozhat!

 

_____________________________________________________________________________________________________________