Szűrés
Gyártó
Méret
TOP termékek
Termékajánló
Aktuális videó

Miért minket válasszon?

Kövessen a Facebook-on is!
Fogyasztó-barát

Fogyasztó-barát

Elérhetőség

CÍMÜNK:
H-1113 Bp., Villányi út 46.

Mobil: +36-20-934-2052
Mobil: +36-20-431-7870
E-mail: info@elszivo.com

 

NYITVA TARTÁS:

Hétfő-Péntek 10:00-18:00h

Szombat-Vasárnap ZÁRVA!

Házhozszállítás

Naptár
2024. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kapacitású elszívó

 


A szükséges elszívó kapacitás általában a konyha méretétől és a rendszeresen használt főzési módszerektől függ. Egy egyszerű kalkuláció sokat segíthet a megfelelő kapacitású gép kiválasztásában:

 

Számítsuk ki a konyha légterét, ez az eredmény adja meg a helységhez szükséges kapacitási értéket. Például, ha a konyhánk 3x4 méteres és a belmagassága 2,7 méter (3x4)x2,7 = 32,4. Ezt az értéket szorozzuk meg 10-el, így kapjuk meg azt az értéket ami segít a megfelelő kapacitású készülék kiválasztásában. 32,4x10 = 324 tehát bármilyen termék, amely kapacitási értéke magasabb mint 324 m3 / óra, tökéletesen megfelel a teljes légtér hatékony keringetési elvárásainak.

 


sziget-elszivoAzért ne felejtse el a főzési szokásait sem:    • Aki általában gyorsan elkészíti magának az ételt és egy kis konyhája van, egy 300-400 m3/óra kapacitású elszívó is tökéletesen elegendő.

 

    • Egy 3-4 tagú család esetében, átlagos méretű konyhában a különféle főzési szokások mellett 400-500 m3/óra kapacitású elszívó kell, hogy frissen tartsa a levegőt.

 

    • Nagy családoknak, akik hosszú órákon át, szinte családi programként főznek, illetve nagyobb létszámú összejöveteleket tartanak egy tágas konyhában és néha egzotikus receptek alapján főznek, azoknak 600 m3/óra kapacitású elszívót ajánljuk.A főzés során keletkező pára és gőz hatékony elszívása a termék rendeltetésszerű használatán is múlik. Az elszívót a főzés megkezdése előtt 5-10 perccel első fokozatra kell kapcsolni. Főzés megkezdésekor és szükség esetén folyamatosan növelni az elszívási sebességet. Amikor befejezzük a főzést, akkor az elszívót az első fokozatra kell visszaállítani és még 5-10 percig üzemben hagyni. Így a főzés során a légtérben maradt párát és szagot eltávolíthatjuk a légtérből, ami esetleg a bútorunkon vagy a falon rakódna le.

 

Még egy fontos szempont a készülék kiválasztásához! Ha nem lehetséges a falon kívülre a levegő kivezetése, akkor keringetett üzemmódban kell használni a páraelszívót. Ebben az esetben aktív szénszűrőt kell alkalmazni, ami megszűri a zavaró szag- és illatanyagokat. Így már a megtisztított levegő visszaáramlik a konyha légterébe. Ha szénszűrőt alkalmazunk, közel 15-20%-ot is veszíthet a készülék a kapacitásából, ezért ezt a mennyiséget be kell kalkulálnunk a készülék kiválasztásánál.

 

 

 

Modell kiválasztása

 


keringetett modAlapvetően két típusú páraelszívó létezik:    • Az első esetben "kivezetett üzemmód" azaz direkt bekötésű az elszívó, vagyis a beszívott levegőt falon kívülre elvezeti és ott fújja ki.

 

    • A második esetben "keringetett üzemmód" a beszívott levegőt az elszívó tetején kifújja, vagyis szabad kieresztésű.Ebben az esetben a beszívott levegő a zsírszűrős filteren kívül, egy szagtalanító filteren is átmegy, majd a megtisztított levegő visszakerül a konyhába. Ezért is nevezzük "keringetéses" üzemmódnak. A választás, hogy melyik típust szerelik fel, sokban függ az Ön egyéni igényeitől, illetve a helység kialakításától. Törekedni kell, hogy falon kívülre való kivezetésű megoldás legyen, ez nagyban elősegíti a hatékonyságot. Abban az esetben ha nem megoldható a szabadba való kivezetés, ajánlatos olyan páraelszívót vásárolni ami nagyobb teljesítményű, és aktívszénnel ellátott filtert lehet vásárolni hozzá.

 

_____________________________________________________________________________________________________________