Szűrés
Gyártó
Méret
TOP termékek
Termékajánló
Aktuális videó

Miért minket válasszon?

Kövessen a Facebook-on is!
Fogyasztó-barát

Fogyasztó-barát

Elérhetőség

CÍMÜNK:
H-1113 Bp., Villányi út 46.

Mobil: +36-20-934-2052
Mobil: +36-20-431-7870
E-mail: info@elszivo.com

 

NYITVA TARTÁS:

Hétfő-Péntek 10:00-18:00h

Szombat-Vasárnap ZÁRVA!

Házhozszállítás

Naptár
2024. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás

Kihúzható és beépített konyhai páraelszívók

Ahogy a bevezetőben is írtuk a kihúzható illetve a beépített konyhai páraelszívókat olyan konyhákba javasoljuk, ahol kicsi a hely, ahol a felső konyhaszekrénybe van hely a beépítéshez. Ez a páraelszívó típus általában a legolcsóbb árkategóriájú, de itt is megtalálhatók a felső prémium kategóriás termékek. A kihúzható páraelszívók - szabvány - szélessége 60 cm, de kapható 50 cm sőt 70/90 cm szélességben is. Célszerű a főzőlap fölé rögzített felső szekrénybe elhelyezni. Gáztűzhely esetében biztonsági okokból érdemes betaratani a minimális beépítési magasságot. amely 65 cm. Elektromos ill. indukciós kerámialap esetén a betartandó minimális távolság 50 cm.

 

Az egyszerűbb típusú (kis teljesítményű) kihúzható páraelszívókban csak egy motor található, míg a nagyobb kapacitású, magasabb árfekvésű elszívókban két motor helyezkedik el. Mostanában egyre jobban elterejedt álló ún. tangenciális motornak köszönhetően egy nagy teljesítményű motorral felszerelt kihúzható páraelszívók hódítanak. Ha mindennapos a főzés és nagycsaládnak főzünk érdemes egy ilyen készüléket beszerezni. Pl.: Nodor EXTENDER PLUS

 

Egy Elica GLIDE típusú beépített páraelszívó, kihúzható üveg palásttal. Ez a típus 90 cm széles, de kapható 60 cm-es méretben is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A beépített, kihúzható páraelszívókat a konyhabútor felső szekrénysorának az aljához (aljába), illetve komolyabb készülékek esetén magába a felső szekrénysorba kell beépíteni. A tanácsunk az, hogy akármennyire is könnyűnek tűnik a feladat, még a legegyszerűbb páraelszívó felszereléséhez is érdemes szakembert hívni. A komolyabb berendezéseket magába a konyhabútorba kell beszerelni, illetve ezeket alulról a konyhabútor aljáról is fel kell erősíteni. Érdemes már a konyhabútor megvásárlása előtt tájékozódni milyen készüléket szeretnénk a konyhába. Sok készülék kimondottan speciális méretű, ezért már a konyhaszekrény gyártása ill. megvásárlása előtt jó tudni a méreteket. Így elkerülhetjük a későbbi beépítési gondokat.

 

A beépíthető illetve a kihúzható páraelszívókat -ha megoldható- mindenképpen be kell kötni a ház szellőző csőrendszerébe. Itt érdemes arra odafigyelni, hogy 400m3 / óráig elég a 120/125cm-es átmérőjű szellőző cső, de 400 m3 / óra felett 150 mm átmérőjű szellőző csövet kell használni. Ha nem megoldható a szabadba való kivezetés, akkor "keringetéses" üzemmódban kell használnunk a készülékünket. Ebben az esetben aktívszén (szagszűrő) filtert kell alkalmaznunk, ami megszűri, megköti a kellemetlen szagokat. Érdeklődjön a készülék megvásárlásakor, hogy kapható-e a megvásárolt elszívóhoz szénszűrő, vagy tartozékként gyárilag csomagolva van hozzá. Érdemes előre 1 évre való mennyiséget beszerezni. /mivel a szénszűrűt sűrűn, évente 2-3 alkalommal is cserélni kell, főzési szokásoktól függően!/

 

 

Sok háztartásban gondot okozhat, hogy szabadon-álló tűzhely van a konyhában -ami általában 50cm széles-, és hely kihasználás végett kihúzható páraelszívót szeretnének beszerezni. Erre is van megoldás, igaz kevés gyártó gondol erre, de kihúzható 50 cm-es készülék kapható webáruházunkban, vagy üzletünkben. Ne felejtse el, ha keringetéses üzemmódban fogja használni a készüléket, akkor szerezze be a megfelelő szénszűrő betétet.

 

Jó tanács! Érdemes 1 évre való mennyiséget beszerezni ez időt takaríthat meg Önnek és sok bosszúságtól megkíméli.